Om allergener fra hunde og katte

Allergifoder til hunde og katte

Majstor er en svensk producent af allergifoder til hunde og katte. Vores foder er af høj kvalitet, da vi kun bruger gode og naturlige ingredienser og sikrer, at hundefoderet er helt fri for kunstige tilsætningsstoffer. Fordi kun det bedste er godt nok til din firbenede ven.

Vores hunde- og kattefoder er designet til at modvirke problemer forårsaget af fødevareintolerance hos hunde ved at udelukke kendte allergener i foderet, såsom hvede, soja, æg og mejeriprodukter. Majstor hundefoder og kattefoder indeholder alle de vigtige vitaminer og mineraler, som din hund og kat har brug for. Alt kødindholdet er fødevaregodkendt, så det indeholder kød, som mennesker også kan spise.

Hvad gør vores foder allergivenligt?

Majstors hundefoder og kattefoder indeholder ingen kunstige konserveringsmidler, farvestoffer eller smagsstoffer for at sikre, at hundefoderet og kattefoderet er så naturligt og godt som muligt. Foderet indeholder heller ingen næringsstoffer, der i kliniske tests har vist sig at forårsage hudproblemer hos hunde. Fødevarer, der har vist sig at forårsage allergi hos hunde, omfatter æg, oksekød, svinekød, hvede og mejeriprodukter.

Hunde- og kattemaden er også fri for antibiotika; ingen dyr, der bruges til kødindholdet i maden, er opdrættet på antibiotika. Majstors foder indeholder kun kød af fødevarekvalitet, dvs. kød af menneskekvalitet.

Som en bonus – ud over at være lavallergenisk – har det andre fordele for din hund:

  • Det er godt for pelsen takket være kombinationen af ingredienser i foderet og tilsat E-vitamin,
    Omega 6 og Omega 3.
  • Grøn te indeholder fluor, og tranebærjuice indeholder antioxidanter, der forhindrer bakterier i at sætte sig på tandkød og tænder.
  • Tranebær er gode for urinvejene, da de menes at sænke pH-værdien i urinen og gøre det sværere for bakterier at få fat.
  • Inulin fra chilirod er godt for mave-tarmkanalen og fremmer optagelsen af mineraler og næringsstoffer.
  • øger koncentrationen af calcium og magnesium i tarmen.

 

Har min hund eller kat en fødevareallergi?

Desværre er der ingen blodprøver eller andre tests, der kan afsløre, om din hund eller kat har udviklet fødevareallergi, i stedet er du nødt til at gå efter symptomerne. Allergi hos hunde manifesterer sig som en hudsygdom, og det mest almindelige symptom hos hunde, der udvikler allergi, er kløe i områder som huden. ansigt, ører og lyske, selv tilbagevendende øreinfektioner, problemer med mave og tarm kan skyldes allergi.

Også hos katte viser fødevareallergi sig som hudproblemer, og det mest almindelige symptom hos katte med fødevareallergi er kløe og andre hudlidelser, som regel lokaliseret på kattens hoved eller hals. Problemer som opkast, diarré og hiven efter vejret kan også forekomme separat eller sammen med kløe og andre hudsygdomme hos katte med foderallergi.

Eliminationsdiæt – prøv et andet foder

Hvis du har mistanke om, at din hund eller kat har udviklet en fødevareallergi, kan du efter at have udelukket andre årsager til problemet, såsom parasitter eller hudinfektioner, prøve en eliminationsdiæt i samråd med en dyrlæge.

Ved en eliminationsdiæt til hunde får hunden en specialdiæt i cirka to måneder. Derefter får hunden lov til at spise sin normale kost igen, og hvis hundens symptomer blev bedre, mens den fik specialkosten, og derefter værre igen på den normale kost, kan man konkludere, at hunden var allergisk over for noget i sin normale kost.

Majstors hundefoder indeholder normalt kun én animalsk ingrediens, hvilket gør det velegnet som udelukkelsesdiæt, da du kan udelukke andre animalske ingredienser, som din hund normalt spiser. Test dette i samråd med din dyrlæge.

Selv i tilfælde af mistanke om fødevareallergi hos katte kan man forsøge sig med en eliminationsdiæt, hvor katten i en periode kun får lov til at spise protein- og kulhydratkilder, som den ikke tidligere har indtaget gennem sin normale kost.