Lyden af ivrig tasssar-1

Min bedste ven

Lyden af ivrige poter, der slår mod gulvet om morgenen. Et vådt slik, der siger: “Hey, jeg er vågen nu, er det tid til morgenmad?”.

Skuffelsen, når du tager på arbejde. Og den samme lykke, når du vender hjem. Halen logrer, så hele hunden bevæger sig. Men også selskabet nede ved dine fødder, når du har sat dig til rette i sofaen. Den ro og træthed, der kommer til dig næsten samtidig. Dagen begynder og slutter.

Sammen.

Der er et særligt bånd mellem hundeejer og hund. Så dybt, at ordet “ejer” ikke rigtig passer. I kender hinandens rutiner, humør og spisevaner. I trøster, skælder ud og er glade sammen. Ligesom med ethvert andet familiemedlem.

Og ligesom et familiemedlem har hunde også brug for kærlighed, søvn, motion og en god kost.

Deres maver er faktisk ikke så forskellige fra vores maver. Det kan også give mavesmerter og få kroppen til at føle sig sløv, hvis man ikke får den rette næring.

Du ved sikkert, hvordan det føles, når du har spist noget dårlig mad, du kommer igennem dagen, men ikke med den samme energi.

Du bestemmer, hvad din hund skal spise. Derfor bør du stille høje krav til din hunds foder og altid tjekke ingredienslisten for at se, hvad det rent faktisk indeholder.

Typen af kød i foderet er normalt angivet på forsiden. Men hvis man vender emballagen om, er indholdet ofte noget andet.

Lær at forstå indholdsfortegnelsen

Når man læser bagsiden af en madpakke, kan det nemt føles som en jungle af lange opskrifter og uigenkendelige stoffer. Så vi tænkte, at vi ville gennemgå nogle almindeligt anvendte ingredienser og finde ud af, hvordan de påvirker din hund.

Hold øje med

Kød – Undgå foder, der ikke angiver, hvilken type kød det indeholder.

Kødindhold – Fortrinsvis mindst 50 % i vådfoder og mindst 30 % i tørfoder.

Kylling, svinekød, oksekød, fisk – Undersøgelser viser, at kød fra disse dyr er almindeligt i allergisammenhænge. Mange fødevarer er baseret på disse ingredienser, og derfor har mange hunde udviklet en overfølsomhed over for nogen af dem.

Animalsk fedt, hakket kød, kødmel – Det er almindeligt, at disse ingredienser kommer fra et andet dyr end det faktiske kød, der er angivet i deklarationen. Det er vigtigt at vide, hvilket animalsk fedt
eller hvilken kødpulp/kødmel?
Hvis din hund skulle udvikle en fødevareallergi over for disse ingredienser, ville det komplicere enhver dyrlægeundersøgelse, mere lidelse, flere genbesøg og en flad pengepung.

Hvede – Korn er et typisk fyldstof, der ofte findes i billigere mærker. Det er ikke nødvendigvis dårligt for hunden, men gluten (hvedeprotein) kan udløse en allergisk reaktion hos nogle hunde.

Æg – Dette er det optimale protein, men bruges ofte til at øge proteinindholdet i foderet. Kontroller altid, at ægget er kogt i f.eks. frisk mad.

Soja, majs – Både soja og majs er klassiske ingredienser, der ofte bruges i billigere foder.

Ris – Det bedste kulhydrat til hunde. I modsætning til hvede kan ris lettere fordøjes og er mere skånsom for maven.

Mælk – Undgå alle typer mejeriprodukter, da de kan gøre din hunds mave løs.

Så hvad er et godt foder til en hund?

Hvad der er bedst for din hund, afhænger selvfølgelig af en række faktorer som race, størrelse, aktivitet og smag. Men der er et par generelle retningslinjer, som er gode at kigge efter, når man vælger foder.

  • Kød fra én type dyr
  • Korte opskrifter
  • Naturlige råmaterialer
  • Et letfordøjeligt indhold
  • Fuldfoder (indeholder alle de essentielle vitaminer og mineraler, din hund har brug for)
  • Taurin (en livsvigtig aminosyre, som hunde nogle gange ikke selv producerer nok af).

Når du har fundet et foder, der virker godt, er den bedste test at bestille noget hjem og se, hvad din hund synes. Nogle gode tegn at holde øje med er: øget appetit, mere glans i pelsen og en fastere afføring. Føles det rigtigt?

Tips!

Prøv at lugte til hundemaden. God mad lugter som regel af rigtigt kød og har ikke den klassiske lugt af hundemad.

Mad fra en familie, der elsker hunde

Du undrer dig sikkert over, hvem vi er, og hvorfor vi kan lide at tale om hundemad?

Majstor er en familievirksomhed fra Göteborg, der har arbejdet med hundefoder i over 20 år.

Vores mål har altid været at skabe et virkelig godt og sundt foder, som kan få enhver hund til at kigge på køkkenskabet i lang tid og frem for alt føle sig godt tilpas, holde sig vågen og leve et langt liv.

I vores øjne er hunden et medlem af familien, og vi ønsker at give hunden – ligesom dig! det bedst mulige
betingelser.

Udgangspunktet er altid korte opskrifter, der er lette at forstå for hundeejere, kød i fødevarekvalitet og naturlige ingredienser. Med alle de mineraler og vitaminer, din hund har brug for, for at have det bedst muligt.

Giv din hund en sund og nærende kost!

Som tak for, at du har taget dig tid til at lære mere om god mad, vil vi gerne tilbyde 30% rabat på vores “ivrig efter at behage”-pakke. Vi håber og tror, at det vil tiltale dig og dit firbenede familiemedlem.
Hvis du har spørgsmål eller er i tvivl, er du altid velkommen til at ringe til os.

Køb vores startpakke og pakke med lam med 30 % rabat.

Pakken består af:
1. Majstor Lam & Ris 6 kg (ordre 599kr)

6 dåser Majstor Lam & Ris vådfoder (ord 199kr)

1. Majstor Dentalsticks Lam (ordre 169kr)

1. Majstor Kiks Lam & Persille 250g (bestil 59kr)

I alt: 1026kr
Rabat: – 327kr
Din pris: 699kr

699,00 SEK inkl. momsLæs mere

Hvad synes vores kunder?

Vil du sammensætte din egen pakke? Se vores sortiment her.
Glem ikke koden, der giver dig 20%.

20% rabat + gratis forsendelse, når du prøver Majstor. Brug koden ‘‘ivrigtass20” ved kassen for at få din rabat.

Dette er en artikel om foder til hunde, skrevet af Gabriel Popov, CEO og grundlægger af Majstor.
Disse oplysninger er baseret på vores mere end 20 år i hundefoderbranchen og passer måske ikke til alle hunde. Det bedste, du kan gøre, er at tage udgangspunkt i din egen hunds behov og helbred og prøve dig frem til, hvad der er rigtigt for dig og din hund.

Gabriel Popov