Taurin i Majstor tør- og vådfoder

Hvorfor taurin i vores foder?

Taurin er en livsvigtig aminosyre, og mange dyrearter, herunder mennesker, producerer taurin i kroppen, men ikke altid i tilstrækkelige mængder.
Nogle dyr, som f.eks. katte, kan ikke danne deres eget taurin og er nødt til at få det gennem kosten, så taurin er normalt tilsat i fremstillet kattefoder.
Katte, der ikke får nok taurin, risikerer at blive blinde. Ud over 60% kød i Majstor vådfoder til katte har vi tilsat 1500 mg x-tra taurin.
Her kan du læse om Majstor kattefoder

Taurin findes i celler, i centralnervesystemet, i nethinden og i alle muskler.

Taurin findes naturligt i animalske produkter som rødt kød, fisk og mejeriprodukter. Det er også derfor, vi bruger æg og ekstra tilsat taurin i vores VEGGIE-dåsefoder.
Du kan læse mere om det her

Folk tager taurintilskud som medicin til behandling af hjertesvigt (CHF), højt blodtryk, øjenproblemer (lidelser i nethinden), blandt andre. Det bruges også til at forbedre den mentale ydeevne og som en form for antioxidant.

Taurin blev opdaget i 1827 af forskerne Tiedemann og Gmelin i galden fra en tyr. Deraf navnet Taurin (taurus, okse, tyr på latin).
I dag fremstilles taurin syntetisk, hvilket er gavnligt for dyr, der er følsomme over for visse animalske råstoffer.

Det har vist sig, at nogle hunde ikke er i stand til at opretholde ligevægtsniveauer, hvilket resulterer i udvikling af DCM (dilateret kardiomyopati).
Der er selvfølgelig også andre årsager til DCM, såsom genetik eller virkningerne af infektioner,

Fordele for din hund

Da der ikke er nogen grænser for for meget taurin, og det gør mere gavn med end uden, ser vi store forebyggende fordele ved det.
tilsat ekstra taurin i både våd- og tørfoder til hunde.

Læs mere om Majstor hundefoder her