Skift foder på den rigtige måde

Er det tid til at skifte foder? Denne guide vil hjælpe dig på vej.

Der er mange grunde til at skifte foder. Alt fra følsomhed og allergi til et ændret energibehov, eller du har simpelthen fundet et mærke, der passer dig bedre.

En ændring af kosten bør ske gradvist, så hundens mave og dens bakteriekultur kan vænne sig til den nye sammensætning, og så hundens fordøjelsessystem kan tilpasse sig den nye kost i et roligt tempo. Hvis foderet skiftes for hurtigt, kan det føre til opkast, diarré, luft i maven eller forstoppelse. Det skyldes, at tarmfloraen ikke kan vænne sig til et nyt foder på kort tid. Det er derfor vigtigt, at forandringen sker gradvist og over en længere periode.

Udskiftning af foderguide
Hav altid frisk vand til rådighed.

 

Dette er kun en vejledning, du kan følge. Husk altid på, at alle hunde er forskellige og reagerer forskelligt på et foderskift. Det vigtigste er at tage det i det tempo, der fungerer bedst for din hund, jo længere tid jo bedre.

Held og lykke!
Julia på Majstor