Kattegrus, vidste du, at…

Vidste du, at det mest almindelige kattegrus i svenske hjem i dag er lavet af et stof, der danner store permanente bunker på vores lossepladser år efter år, nemlig bentonit?

(Et problem, der blev fremhævet af Göteborgs-Posten tidligere i år. Du kan læse hele artiklen her)

Bentonit er ler, der udskilles fra bjerge, som regel fra Kina, Canada eller Tyrkiet. Du kan genkende den på dens grå farve.

Leret vejer meget og transporteres over lange afstande, så din kat kan få opfyldt sine behov i det, for derefter at blive tømt i supper og kørt til forbrænding, hvor der ikke sker noget.

Fordi det er ler, kan materialet ikke genanvendes, hvilket resulterer i store bunker på vores genbrugspladser og lossepladser. Da det ikke kan nedbrydes eller opløses af vand, bliver det en liggende miljøskurk.

Det er silicaen i bentonitsandet, der får det til at klumpe så effektivt. Stofferne i sig selv er ikke skadelige for miljøet, men den måde, vi forbruger dem på, lægger pres på vores miljø.

Vi mener, at det er uholdbart.

Derfor har vi udviklet vores eget kattegrus – majsgrus. Helt fri for både bentonit og silica, men med den samme jævne drift.

De samme effektive og bekvemme resultater – men bæredygtige.

Der er nogle miljøvenlige alternativer på markedet i dag, men mange af dem giver dig ikke den samme funktionalitet som almindeligt kattegrus. Bentonit har simpelthen været det, der har fungeret bedst, indtil nu.

Fremtidens kattegrus

Majstor majsstrøelse er en af de mest miljøvenlige løsninger på markedet. Ud over at være meget genanvendeligt er det også lavet af affaldsmateriale – majskolber. Den kolbe, som majsene i dine tacos har siddet på.

Majskolberne gennemgår en patenteret proces, der komprimerer de naturligt absorberende majskolber til koncentreret granulat.

Det gør, at det klumper bedre sammen og indkapsler dårlig lugt bedre end mange andre miljøvenlige alternativer.

Ud over den fine klumpningsevne er Majstor Maize kattegrus også 99 % støvfrit og vejer mindre end halvdelen af almindeligt kattegrus. Det gør den ideel til astmatikere eller dem, der er trætte af at slæbe det tunge kattegrus med hjem.

Affaldet er produceret i EU, så der er ingen lange, tunge eller lignende miljøskadelige transportruter. Kattegruset er naturligt bionedbrydeligt og kan komposteres i din lokale kompostbeholder.

Bæredygtigt og funktionelt – det er fremtiden for kattegrus.

Vil miljøvenligt kattegrus fungere for min kat?

Det kan være svært at svare på, hvordan din kat reagerer på et nyt toilet. Katte er individer, så du er nødt til at eksperimentere for at finde ud af, hvad din kat kan lide. Ifølge vores kunder fungerer majsgruset til 8/10 katte, da det er meget ens i konsistensen. Jo yngre de er, jo lettere er det at skifte, så det er smart at begynde med miljøvenligt kattegrus tidligt.

Det er på høje tid, at katteejere skifter til et mere bæredygtigt kattegrus.

Lige nu kan du få gratis fragt, når du køber en 10-liters pose, brug koden ‘future tax sand’ Bestil en pose her.