Kan hunde spise vegetarisk mad?

Et spørgsmål, som mange mennesker stiller i dag, er: “Kan min hund spise vegetarisk mad?”. Svaret er enkelt, men der er mange forskellige meninger om emnet. Vi skal nok finde ud af det.

Hunden er dybest set en underart af ulven, et kødædende dyr. I årenes løb er hunden blevet domesticeret af mennesket og er blevet altædende, dvs. der er sket en evolution.

Selvom størstedelen af hundefoder indeholder kød, kan din hund faktisk også få protein og næring fra grøntsager.
Det anbefales dog ikke kun at fodre med grøntsager, ligesom det heller ikke anbefales kun at fodre med kød.

Vegetar

Den korrekte betegnelse for en person, der spiser animalske produkter, men ikke kød, er lakto-ovo-vegetar. Lakto-ovo-vegetar kaldes almindeligvis vegetar.
En vegansk kost er helt fri for æg, mejeriprodukter, honning og gelatine – alle produkter, der kommer fra dyr – ikke kun selve kødet.

Vi har en række super premium-foderstoffer, Veggie er et af dem, og det er også det første lakto-ovo-vegetariske fuldfoder i vores sortiment.
I stedet for at bruge animalske produkter, hvor taurin er naturligt til stede, har vi valgt at bruge æg, hytteost og tilsat taurin (læs mere om taurin her).

Hvis protein kommer fra kød eller æg, påvirker det ikke hundens evne til at optage proteiner eller næringsstoffer negativt, tværtimod! Hunde er bedre til at nedbryde æggeprotein end kødprotein.
Sammen med grøntsager, fibre og vitaminer udgør Veggie et næringsrigt og afbalanceret fuldfoder.

Det betyder, at hunden kan leve på denne diæt i overensstemmelse med alle ernæringsreglerne.
Perfekt til dem, der ønsker at kulstofudligne deres mad fra tid til anden, eller især til hunde med følsomme maver eller foderallergier.

Veggie fungerer altså som et fuldfoder, men du kan selvfølgelig tilføje det som et supplement til kød eller andre typer mad.
Ved at bruge Veggie som et tilskud sikrer du, at din hund får alle de vitaminer og mineraler, den har brug for.

Du kan læse mere om Veggie
her.

Deltag i vores ‘vegnesday’ -koncept, og begynd at give din firbenede ven lidt mere frugt og grønt hver onsdag, hvis ikke Veggie, så server nogle ekstra grøntsager til måltidet.
Her er 3 sunde grøntsager, som din hund kan nyde godt af:

1. Gulerødder

Gulerødder har både et højt indhold af betacaroten og giver god tyggemodstand for dine tænder.

2. søde kartofler

Højt indhold af fibre, magnesium og vitaminerne A, B6 og C. Skær dem i skiver, og kog eller tør dem i ovnen, før du giver dem til din hund.

3. græskar

Græskar er rigt på fibre, betacaroten og vitamin A. Skræl græskarret, og fjern kernerne, før du giver det til din hund.

Post et billede på Instagram af din pelsede ven, der spiser Veggie eller frugt og grønt, og tag os med #vegnesday.

Find Veggie her.